Меню
Статистика
Наше опитування
Чи хотіли б ви навчатися у нашому ліцеї?
Всього відповідей: 1042
Форма входу
Головна » 2019 » Квітень » 5 » Майстер-клас «Способи складання серветок»
06:48
Майстер-клас «Способи складання серветок»

  Викладач Горбенко Людмила Григорівна провела для учнів груп 17 та 27, які навчаються за професією «Майстер ресторанного обслуговування, кухар», майстер-клас із складання серветок.

  Спочатку Людмила Григорівна наголосила, що серветки – це обов'язковий предмет сервірування столу. Вони прикрашають стіл, надають залу ресторану урочистість. Для сервірування столу використовують полотняні серветки, напівм'які і слабо накрохмалені – їх зручно складати і приємно використовувати. Серветка – це предмет гігієни, тому завдання офіціанта – якнайменше торкатися до неї при складанні.

  До сніданку і обіду полотняні серветки складають простим способом, а для сервірування у вечірній час – надаючи їм красиву і складну форму. Для святкового обіду, вечері серветки складають «ракетою», «полум'ям» або «човником». Більш складним способом («тюльпан», «свічка», «віяло») складають серветки для банкету.

  Потім викладач продемонструвала техніку складання серветок способом «свічка», «троянда», «парасолька», «лілія», «кошик» тощо. Ліцеїсти спостерігали за її роботою, а також спробували практично відтворити за своїм наставником прийоми із складання серветок різними способами.

  Найбільш спритними та вмілими виявилися Оніпко Анна та Марчук Іванна. Всі учні отримали велике задоволення від майстер-класу, а їхні навики щодо складання серветок для сервірування столу набули більш професійного значення.

 

Переглядів: 131 | Додав: Nataliia_Padalka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація абітурієнту
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Хостинг от uCoz.

Полтавський професійний ліцей, м.Полтава, вул. Сакко, 16а © 2019